Volg eduard
Volg eduard
Eduard Meiler

Tender Manager Transport

Zoekt u een Tender Manager Transport?

EdInterim biedt ondersteuning bij tendertrajecten voor zowel verladers als vervoerders 

Tendertraject Transport

Om transport in te kopen worden steeds vaker tenders uitgeschreven. In een tenderaanvraag worden de eisen en wensen t.a.v. het gewenste transport beschreven, zoals het aantal ritten, soort ritten, aantal km, uren, laad- en losplaatsen, soort lading, tijdsvensters, modaliteit, gewenst serviceniveau, track & trace en bijzonderheden als temperatuur gecontroleerd en gevaarlijke stoffen. Via een vooraf opgestelde procedure kunnen transportondernemingen hierop reageren.  Na enkele tussenstadia bereikt een deel van de vervoerders de finale ronde en mogen zij hun offerte geheel uitgewerkt presenteren. De opdrachtgever beoordeelt deze offertes via een vastgestelde objectieve methode. De gunfactor en relaties worden bij deze wijze van verwerven dus vrijwel geheel uitgeschakeld. 


Ondersteuning opdrachtgevers bij tenders / aanbestedingen transport

Tendertrajecten vereisen veel kennis van de markt en zorgvuldigheid van de betrokkenen en kosten veel tijd en aandacht. EdInterim brengt uw eisen en wensen in kaart en onderzoekt de mogelijkheden in de markt. Door de juiste afspraken (SLA) wordt het kwaliteitsniveau en de betrouwbaarheid van de dienstverlener vergroot en kosten gereduceerd. Een dergelijk traject levert vrijwel altijd directe verbeteringen op, hetzij een kosten besparing, hetzij een kwaliteitsverbetering, of beiden. De investering verdient zich daardoor vrijwel direct terug.


Ondersteuning transporteurs bij tenders / aanbestedingen transport 

Als uw transportbedrijf wordt gevraagd om deel te nemen aan een tendertraject, dan betekent dat dat uw onderneming blijkbaar al voldoet aan de harde eisen in het basispakket. Een hele eer dus! Maar pas op! Een tenderprocedure kost veel tijd, energie en vooral kennis en ervaring met tendertrajecten; als uw inschrijving niet optimaal is, mist u kansen of wordt de opdracht verlieslijdend. En dan zijn dus de tijd, moeite en kosten voor niets geweest. De inschakeling van een expert op het gebied van tendertrajecten verdient zich dus snel terug! 

EdInterim: 20 jaar ervaring in de Transportbranche

EdInterim is op de hoogte van de ontwikkelingen in de transportbranche en weet dank zij zijn netwerk en ervaring waar de kansen liggen. EdInterim helpt u bij het tendertraject vervoer/transport. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw Inkoop organisatie te bespreken. Klik hier als u meer wilt lezen over opdrachten die EdInterim eerder vervulde.