Volg eduard
Volg eduard
Eduard Meiler
Logistiek

Kostenbesparing in logistiek

Een goed geleide logistieke organisatie verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Jammer dat logistiek in de praktijk vaak wordt gezien als een noodzakelijk kwaad.  Zonde, want er zijn zoveel kansen te benutten…

Immers, met een bekwame logistieke organisatie kunt u;

  • uw klanten beter en sneller bedienen;
  • eenvoudiger op veranderingen reageren, 
  • de uitstraling van het product verbeteren, 
  • de service verbeteren en
  • de logistieke kosten verlagen.  

Kosten reduceren

De logistieke kosten die u kunt reduceren, kunnen onder meer bestaan uit  uitgaven voor Handling (Inslag, opslag, uitslag, Voorraadkosten (rente, ruimte, risico, schade), Vermijdbare foutkosten en VAL activiteiten.
Adviseurs en interim managers krijgen vaak als taak om te reorganiseren en om te bezuinigen op de uitgaven in een bedrijf. Dit leidt vaak tot een te snel geforceerde kostenreductie in de logistieke keten. EdInterim ziet de mogelijkheden om geld te besparen op logistiek als een positief bijeffect van een juiste en strakke beheersing van de totale goederenstromen en informatiestromen. Een strakke beheersing hiervan zal de kwaliteit, snelheid en prestaties verhogen en de kosten verlagen. Door een goede organisatie van logistieke units en afdelingen en door optimalisatie van logistieke processen, zijn bij elke onderneming nog efficiency verbeteringen te realiseren. Naast alle positieve effecten krijgt u als bijvangst minder kosten in de logistiek en dus een hoger resultaat. Wanneer u EdInterim inschakelt betaalt dit zich dus altijd dubbel en dwars terug!   

Kostenbesparing door ketenintegratie en samenwerking

Wanneer naast de eigen financiële uitgaven aan logistiek ook de maatschappelijke kosten worden berekend, is te zien dat er in de hele sector nog meer winst te behalen valt. Verdere logistieke kostenreductie is zeker mogelijk wanneer de trots en het ego en het denken in beperkingen wordt losgelaten. Als we dit durven dan kunnen we samenwerking met concurrerende bedrijven aangaan en tot bundeling van orders en ladingstromen worden overgaan. Dit vergt moed en durf maar ook  een weloverdachte en goed uitgevoerde logistieke strategie. Voor een geslaagde en verregaande ketenintegratie en samenwerking buiten de geijkte paden moet er absoluut sprake zijn van goed en deskundig leiderschap om de logistieke organisatie de juiste richting te wijzen en de weg daarnaar toe te begeleiden.  

Verbeter de prestaties en bespaar op uw logistieke kosten door de juiste logistieke strategie. Wilt u weten hoe u de logistieke kosten reduceert? Bel of mail EdInterim om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken!